Primarul municipiului Timişoara Nicolae Robu a declarat că vrea să facă din Bega un punct de atracţie turistică prin realizarea unui ansamblu de jocuri de apă, sunet şi lumină ce ar trebui să transforme Faleza Flora într-un adevărat spectacol.

Edilul a precizat că nu s-a găsit proiectantul care să se apuce de proiect, dar şi că nu renunţă la această investiţie care s-ar ridica la două milioane de euro, cu susţinere de la bugetul local.

‘Este adevărat că aşa ceva nu ştie să facă oricine. Presupun că şi acesta este un motiv pentru care nu s-a prezentat nimeni, pentru că în plan local nimeni nu are experienţă în domeniu şi nu a vrut să se hazardeze la un astfel de proiect, care presupune un nivel de tehnicitate ridicată’, a afirmat Nicolae Robu.

El a prezentat şi o simulare a proiectului finalizaţ cu jocul de apă, sunet şi lumină. ‘Tot sistemul va trebui să fie unul versatil, care să permită o multitudine de spectacole. Pe acelaşi sistem de duze se poate concepe un număr uriaş de spectacole. Am garanţia că se poate face aşa ceva, pentru că acea prezentare în regim de simulare pe care am făcut-o în campania electorală a fost văzută de mai multe firme care, în acea perioadă de început de mandaţ s-au prezentat la discuţii la primărie să se intereseze. A fost o firmă din Germania, una din Spania, una din Ungaria (…)’, a spus Robu.