Programele sunt destinate imbunatatirii competitivitatii agriculturii, protectiei mediului si climei si consolidarii structurii economice si sociale a comunitatilor.

Se estimeaza ca programele vor crea peste 4o de mii de locuri de munca si 7oo de mii de locuri de formare pentru a incuraja inovarea, transferul de cunostinte si practicile agricole durabile.

Modernizarea exploatatiilor agricole, sprijinul acordat tinerilor, gestionarea durabila a terenurilor si imbunatatirea infrastructurii sunt alte obiective prioritare ale programelor nationale si regionale adoptate.

Comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan a declarat ca programele ofera finantare pentru o serie de initiative dinamice care variaza de la proiecte de modernizare si de reinnoire a generatiilor in Croatia si Romania pana la extinderea conexiunilor de banda larga in zonele cu densitate scazuta a populatiei in Italia, la sprijinul pentru agricultura ecologica in Suedia sau consolidarea gestionarii ecologice a 1 milion de hectare de teren agricol in Irlanda.

Ecologie a fost dealtfel unul din subiectele la care s-a facut referire adesea si la recentul Consiliu pentru agricultura si pescuit unde statele membre au convenit ca politicile agricole comune trebuie simplificate

Dupa cum stiti este o prioritate in programul meu de lucru pe 2o15 si voi profita de oportunitatea de a anunta o serie de schimbari in ceea ce priveste regulile implementarii politicii agricole comune, mai ales in privinta subiectelor legate de dezvoltarea agriculturii ecologice.