Cinci persoane şi-au pierdut viaţa marţi seara în urma deraierii unui tren la (Coasta de Est a SUA), a declarat primarul oraşului, Michael Nutter, citat de AFP.

Accidentul s-a soldat, de asemenea, cu peste 50 de răniţi, dintre care şase sunt în stare critică, a precizat un responsabil din cadrul serviciilor de salvare.

Pompierii din Philadelphia au confirmat deraierea, însă nu au fost în măsură să prezinte un bilanţ. Ei au mobilizat numeroase unităţi pentru a interveni la locul accidentului.

Potrivit postului local de televiziune NBC, aproximativ 50 de persoane au fost rănite. Numeroase vagoane s-au răsturnat pe calea ferată sau lângă aceasta.

De asemenea, pompierii au cerut elicopterelor televiziunilor şi poliţiei care survolează locul accidentului să sprijine cu reflectoare echipele de salvare.

Imagini publicate imediat de pasageri pe Twitter arată echipe de salvare acţionând în vagoanele răsturnate, dar şi călători dezorientaţi în vagoanele cu roţile în sus.

O altă imagine arată cel puţin un vagon îndoit în formă de L.

Alte fotografii făcute de pasageri sau martori oculari arată vagoane răsturnate pe o parte, însă nu sfărâmate.

Un fost membru al Camerei Reprezentanţilor, Patrick Murphy, care se afla la bord, a afirmat că trenul circula cu aproape 100 de kilometri pe oră când a deraiat şi vagoanele s-au răsturnat.

Potrivit acestuia, numeroşi răniţi sunt incapabili să se mişte.

Jennifer Kim, o violonistă în orchestra Operei din Washington, a trimis un mesaj pe Twitter însoţit de o fotografie în care se văd vagoanele răsturnate şi echipe de salvare în prim-plan.

Amtrak, compania publică de cale ferată care opera acest tren ce făcea legătura între Washington şi New York, a confirmat la rândul său accidentul, dar nu a fost în măsură să ofere mai multe detalii asupra bilanţului, nici despre cauzele accidentului care a avut loc la orele serii. Serviciul care anchetează accidentul (NTSB) a informat că a început colectarea de informaţii privind deraierea.

Radio Iași