Angela Filote

Peste tot s-au desfăşurat activităţi artistice, concursuri sportive sau de cultură generală, festivaluri, care au dorit să evidenţieze rolul fiecărei ţări din Uniune.

Angela Filote, seful reprezentantei Comisiei Europene in Romania:

De ce avem nevoie de Uniunea Europeană? Păi să ne amintim de ce a fost ea creată – pentru a aduce pace pe continentul european şi nu cred că cineva încetează să îşi dorească acest lucru. Este un proiectde pace care durează, iată, de mai bine de o jumătate de secolşi sperăm să dureze şi în continuare, mai ales că acum, la acest proiect, participă şi Romania.

La Bucureşti, a circulat o garnitură de metrou cu simbolurile europene, iar 16 staţii au fost regândite să reprezinte ţări europene.

Peste 50 de filme rulează în cadrul Festivalul Filmului European, iar în Parcul Cişmigiu a fost deschis un târg al statelor membre ale Uniunii Europene. Reprezentanţii ţărilor participante la eveniment le-au prezentat vizitatorilor obiceiuri, activităţi şi oferte turistice, precum şi spectacole artistice tradiţionale. De asemenea, toţi cei care au trecut prin parcul bucureştean au avut ocazia să asculte muzică de fanfară. Cinci fanfare europene susţin recitaluri în Parcul Unirii, Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău şi Piaţa Universităţii.