Ministrul grec de externe, Yanis Varoufakis va merge la Bruxelles pentru o intrevedere cu comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici iar o alta delegatie elena se va deplasa la Frankfurt pentru a se întalni cu presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi.

Potrivit unor surse de la Bruxelles se pare ca Grecia si creditorii sai europeni au facut progrese in cadrul negocierilor derulate pe parcursul weekend-ului si exista semne încurajatoare referitor la reformele pe care Atena trebuie sa le puna in practica.

Grecia risca sa ramana fara finantare daca cele 2 parti nu vor ajunge la o întelegere asupra listei de reforme pe care Atena trebuie sa le adopte, cele mai sensibile subiecte fiind legate de pensii si de piata muncii.

Pe 12 mai, Grecia trebuie sa achite Fondului monetar international 75o de milioane de euro pentru a obtine deblocarea ultimei transe de 7,2 miliarde de euro din creditul pentru salvarea de la faliment.

Deznodamantul este asteptat cu o zi mai inainte, pe 11 mai cu ocazia reuniunii ministrilor de finante din zona euro, fapt confirmat si de purtatorul de cuvant al comisiei europene, Margaritis Schinas.

“Pot sa confirm ca grupul de la Bruxelles a lucrat pe parcursul weekend-ului si continua sa lucreze.. discutiile au fost constructive dar mai sunt inca multe de facut. Urmatoarea oportunitate pentru ca ministrii de finante sa ajunga la un acord va fi reuniunea Eurogrupului, pe 11 mai”(schinas)