Comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides, in urma vizitei in Sudanul de Sud, anunță că va fi solicitat un nou suport vital în sumă de 50 de milioane € de la Uniunea Europeană pentru victimele acestei crize umanitare. De asemenea, comisarul a declarat că s-au mobilizat toate resursele pentru intervenții de urgență, în urma cutremurului devastator care a lovit Nepalul .

De mai bine de un an, cel mai tânăr stat din lume a fost afectat de o criză majoră care a cuprins întreaga regiune , inclusiv Kenya , Etiopia , Sudan și Uganda .

ONU estimează că două milioane și jumătate de oameni din Sudanul de Sud se confruntă cu probleme grave legate de securitatea alimentară, iar situația s-ar putea deteriora și mai mult .

„Am asistat direct la suferința imensă a populației din Sudanul de Sud. Oameni care au fost forțați să își părăsească locuințele și să caute cu disperare un loc sigur pentru a trăi. Persoane care nu dispun de posibilitatea de a-și câștiga existența. Au suferit destul! ” a declarat comisarul Stylianides.

Comandanții au datoria de a avea grijă de popor. Conducătorii țării trebuie să lucreze împreună pentru binele și viitorul țării.

Noul pachet de ajutor, odată aprobat de autoritățile bugetare, va oferi asistență de salvare imediată (adăpost, apă, materiale de igienă și de protecție).

Comisarul Stylianides a mai anunțat sâmbătă că a mobilizat toate resursele Comisiei Europene pentru intervenții de urgență, din cauza cutremurului devastator care a lovit Nepalul . Uniunea Europeană este acolo unde este nevoie pentru a ajuta în caz de dezastru.

Mecanismul de protecție civilă al UE este activat și suntem în contact cu statele membre pentru a asigura echipe de căutare și salvare , unitățile medicale și adăpost în zonele cele mai afectate din Nepal – a declarat comisarul