La Iași a fost organizată astăzi, în premieră, o cursă de semimaraton la care au participat peste 400 de sute de persoane din toată regiunea Moldovei.

Prima cursă de semimaraton organizată la Iaşi s-a făcut pe un traseul de 21,5 kilometri şi a fost segmentată în curse distincte în funcţie de categoria participanţilor: semimaraton individual (21,095 km), semimaraton ştafetă (4×5,28 km), cross (10,7 km), cursa populară (2,5 km) şi cursa copiilor (1 km). Participanții au apreciat organizarea acestui eveniment și promit să se înscrie și anul viitor.

Sportivul care a înregistrat cel mai bun timp la proba de semimaraton a fost ieșeanul Cătălin Atănăsoaei, un tânăr de 22 de ani legitimat la clubul sportiv Arena Bacău.

Startul cursei de semimaraton s-a dat din faţa Palatului Culturii şi a urmat traseul str. Anastasie Panu, str. Elena Doamna, şoseaua Păcurari cu întoarcere la sensul giratoriu din Păcurari, Piaţa Mihai Eminescu, str. Gavriil Musicescu, str. Arcu, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, având linia de sosire la Palatul Culturii. Pentru proba de semimaraton s-au parcurs două ture ale acestui traseu.

Evenimentul a fost organizat de cele patru cluburi Rotary din Iași, la iniţiativa Clubului Rotary Iaşi Copou și în parteneriat cu Primăria municipiului.

Semimaratonul Iaşi 2015 a susţinut cauza Fundaţiei Proruralis din Iaşi, organizaţie ce oferă burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligenţă superior, ce provin din familii defavorizate. Astfel, obiectivul primei ediţii a constat în oferirea de burse copiilor excepţionali înscrişi în programul Proruralis pentru continuarea studiilor la liceele ieşene.

Radio Iasi