In curand va incepe perioada concediilor, si implicit a calatoriilor. Romanii care se pregatesc sa mearga cu trenul, avionul sau autocarul sunt informati asupra riscului de a-si pierde bagajele.

Politia Romana a lansat in Gara de Nord, o campanie inedita, de prevenire a furturilor de bagaje, din trenuri şi din gări, numită „Marcel Gentoiu”.

Este vorba despre un geamantan vorbăreţ care s-a deplasat printre călători şi le-a comunicat mesaje de atenţionare.

Furtul de bagaje nu reprezintă un fenomen în România, însă 80% din furturi sunt favorizate de neglijenţa călătorilor, atrage atenţia chestorul Marian Motoc, directorul Poliţiei Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sfatul Poliţiei Române este să nu discutati cu persoane necunoscute în timpul călătoriei, ori pe timpul aşteptării în perimetrul gărilor.

În cazul în care aţi fost martorul sau victima unei infracţiuni, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi.

Campania de prevenire a pierderii bagajelor a debutat în apropierea minivacanţei de 1 mai şi în perspectiva sezonului estival, va continua pe litoral, dar şi în alte locuri frecventate de călători.

Clipul de promovare va fi difuzat pe internet, inclusiv pe site-ul Poliţiei Române.

Bucuresti FM