După succesul de public al primelor două zile, care a bătut recordul parţial de participare al ediţiilor anterioare, lansările zilei de vineri aduc în prim plan editurile clujene Casa Cărţii de Ştiinţă, Eikon şi Limes.

Una din editurile clujene unanim apreciate este Limes, prezentă în fiecare an la târgurile Gaudeamus din întreaga ţară. Lansarea de vineri 24 aprilie, ora 18, îl readuce pe editorul Mircea Petean în postura care l-a consacrat, de scriitor de proză:

mircea-peteanTârgul a debutat foarte bine în acest an. Prima zi a fost una cu multă lume, surprinzător de mulă lume… am și vândut mai bine ca oricând, în prima zi.  Lansăm cărți de proză. Cea mai recentă carte a mea: Nicanor, ultimul om, despre care se scrie dumnezeiește este lansată la Editura Limes. 

Ne încăpățânăm să publicăm romane românești, poezie românească, avem serii întregi de carte din domeniul științelor socio-umane. Publicăm cărțile românilor care locuiesc cine știe pe unde…în Portugalia, Australia… (Mircea Petean, editor)

 

Scriitorul Ovidiu Pecican, peşedintele de onoare al ediţiei 2009 a târgului, s-a lansat la această ediţie ca editor de carte cu editura AVALON:

Eu iubesc cărțile și îmi place când, cu ajutorul colaboratorilor mei voluntari, produc aceste obiecte care arată ca niște prăjituri atunci când sunt bine tăiate la margine. Dacă o copertă e bine concepută, dacă are culorile frumoase, dacă nu are impediment tehnic, nu poți fi decât fericit. Editura AVALON are profil de buzunar, pe de-o parte, interesată de bunele practici, dar pe de altă parte are profil enciclopedic. Târgul acesta este bestial  și nu numai pentru clujeni, cel mai tare, cel mai minunat (Ovidiu Pecican, editor AVALON)

Ovidiu Pecican

Vineri, 24 aprilie, de la ora 13:00 are loc etapa zonală a concursului de lectură Mircea Nedelciu, dedicat stimulării lecturii în rândul elevilor de liceu.

Radio Cluj