În toate centrele universitare din țară, inclusiv la Iași, Uniunea Studenților din România organizează, astăzi, de la ora 13,00, un manifest pașnic pentru a stimula autoritățile să ia decizii astfel încât voturile studenţilor să conteze 25% în alegerea rectorului unei universități.

Potrivit președintelui USR, Alexandru Bîndar, manifestul face parte dintr-o campanie mai amplă, începută pe o rețea de socializare. Aceasta își propune strângerea de semnături din partea studenților, dar și a altor reprezentanți ai societății civile, pentru recâştigarea dreptului studenţilor de a participa în procesul de alegere a rectorului în procentaj de 25%:

Până în anul 2011, studenţi alegeau rectorul în proporţie de 25%, însă, după modificarea legii educaţiei, studenţii nu mai au acest drept şi în acest moment ei sunt reprezentanţi în procente care variază undeva la 12 – 13% în unele universităţi şi chiar 4 – 5% la alte universităţi. În această campanie noi ne dorim să susţinem părerea studenţilor şi în acelaşi timp puctul final va fi propunerea către comisiile de învăţământ din Camera Deputaţilor şi Senat şi modificarea legii în sensul în care stundeţii  să-şi recapete drept de a alege rectorul în proporţie de 25%. Va fi o acţine de amploare care se desfăşoară peste tot în ţară.

Manifestul pașnic de la Iași se va desfășura în fața Casei de Cultură a Studenților unde va fi semnată și o petiție ce susține cauza studenților. Aceasta va fi trimisă Ministerului Educației.

Radio Iași