Andreea Mitu, debutantă într-un meci de Fed Cup, a fost foarte încântată de victoria obţinută împotriva lui Eugenie Bouchard, numărul şapte mondial. Ea a subliniat că reuşia a fost una foarte importantă, atât pentru ea, cât şi pentru succesul echipei României în faţa Canadei (3-2), în barajul pentru Grupa Mondială.

”Am izbucnit în lacrimi la finalul meciului, dar sunt foarte fericită. A fost o victorie foarte importantă pentru mine şi pentru echipă. A fost important pentru mine din punct de vedere personal, dar am jucat cu toată inima pentru România şi pentru echipă”, a afirmat Mitu, jucătoare aflată pe locul 104 în lume (103 de luni).

”Am fost nervoasă tot meciul şi am simţit o uşurare şi o fericire când s-a încheiat”, a precizat Mitu, care a înlocuit-o pe Irina Begu pentru primul meci de simplu programat duminică.

Românca a vorbit şi despre meciul cu Bouchard: „La început ea (Bouchard) a avut un avantaj, era numărul 7 mondial, are un nume important. Nu am început prea bine, cred că am fost prea nervoasă, am fost emoţionată tot meciul, dar meciul nu se încheie după primul set. Am riscat şi sunt bucuroasă că am câştigat.”

Andreea Mitu trece printr-o perioadă bună, a ajuns în turul al treilea la Charleston, iar acum a câştigat primul său meci jucat în Fed Cup. ”Am multă încredere în mine în acest moment, sunt optimistă în privinţa jocului meu şi aştept următoarele turnee”, a declarat Mitu, care s-a referit şi la cele 31 de lovituri câştigătoare reuşite în meciul cu Bouchard (12 pentru canadiancă). ”E destul de impresionant, spune că probabil sunt mai agresivă decât ea, aşa joc eu, acesta e jocul meu şi mă bucur că am reuşit. Cred că pot juca mai bine, dar e diferit să joci la turnee şi pentru ţara.”

Punctele echipei noastre la Montreal au fost aduse de Alexandra Dulgheru (6-4, 6-4 cu Eugenie Bouchard şi 3-6, 7-5, 6-2 cu Francoise Abanda) şi de Andreea Mitu (4-6, 6-4, 6-1 cu Eugenie Bouchard), în timp ce pentru Canada au punctat Francoise Abanda (4-6, 7-5, 6-4 cu Irina Begu) şi perechea Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman (6-1, 4-6, 10-5 cu Andreea Mitu/Raluca Olaru).

București FM