Trei persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de miercuri spre joi, în oraşul Sighişoara, după ce autoturismul în care se aflau, condus de un şofer care avea permisul reţinut pentru consum de alcool, a intrat sub un autotractor staţionat regulamentar pe partea dreaptă a şoselei.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Mureş, comisar-şef Lucian Archiudean, a declarat joi pentru AGERPRES că cele trei persoane aflate în autoturism au murit pe loc din cauza impactului violent şi că la faţa locului nu s-a constatat nicio urmă de frânare.

Poliţiştii spun că în momentul producerii accidentului, ora 2,30, în Sighişoara nu era aglomerat, fiind deci evident că autoturismul era condus cu viteză, însă că deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la producerea acestui accident, cel mai grav de la începutul anului din judeţul Mureş.

Potrivit lui Archiudean, bărbatul care conducea autoturismul avea permisul reţinut pentru consum de alcool şi era trimis în judecată pentru această faptă.

Lucian Archiudean a precizat că până la acest accident, de la începutul anului pe şoselele din judeţul Mureş şase persoane şi-au pierdut viaţa iar în urma evenimentului de la Sighişoara numărul morţilor din accidentele rutiere se ridică la nouă.