Doi soţi din Botoşani au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Suceava pentru luare de mită într-un dosar de corupţie în care a fost implicată şi o firmă controlată de universitatea americană Harvard.

Potrivit sentinţei postate, joi, pe portal.just.ro, soţii Mariana şi Dragoş Lipan Secu au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de şase ani.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi într-un dosar în care au fost acuzaţi că, în schimbul unei mite de un milion de euro, a unui sejur în Grand Canaria şi a unui autoturism, ar fi achiziţionat terenuri forestiere pe care le vindeau, ulterior, la suprapreţ societăţii comerciale Scolopax SRL, controlată de Universitatea Harvard.

Unul dintre intermediarii tranzacţiilor a făcut un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar în luna ianuarie a anului trecut Mariana şi Dragoş Lipan Secu au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Pe lângă condamnarea la închisoare cu suspendare, instanţa a mai decis confiscarea de la cei doi soţi a sumei de un milion de euro.

Radio Iași