Obiceiurile românilor care merg la picnic sau cum se cunoaşte în popor, la “grătar” sau “iarbă verde” sunt greu de schimbat. Sticle de plastic, ambalaje, farfurii de unică folosinţă sunt semnele trecerii lor prin zonele respective.

Peste 20 de grade Celsius, liber de la serviciu… Ingredientele perfecte pentru o ieşire în aer liber. Dar ce să facem cu grămezile de gunoaie pe care le-au lăsat în urmă amatorii de mici? Poate au rămas acolo de anul trecut? Zăpada s-a topit de ceva vreme şi în loc de narcise şi toporaşi, au răsărit gunoaie.

Comisarii de mediu din Caraş-Severin împreună cu jandarmii au verificat modul în care se respectă prevederile legii picnicului. După cum ne-a informat comisarul Remus Blujdea s-au efectuat controale pe platoul Secu, în zona barajului Gozna de la Văliug, dar şi la Caransebeș, Oțelu Roșu și Moldova Nouă. Remus Blujdea a afirmat că nu au fost depistate deșeuri în cantități majore și nici persoane care să încalce legea picnicului. În schimb, reporterii Radio România Reșița au descoperit în zona km 8, între localitățile Reșița și Soceni, gunoaie lăsate de cei care au ieșit la iarbă verde, de sărbători. Nerespectarea legii se pedepseşte cu amenzi între 100 şi 5.000 de lei.

Radio Reșița