Două festivaluri de jazz vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, așa că pregătiți-vă să votați și pentru jazz, în Timișoara sau la Sibiu.

blues_jazz_kamo_201415-16 noiembrie 2014:

Timișoara găzduiește unul dintre cele mai constante evenimente din jazzul de după 1990: Gala de Blues-Jazz Kamo, aflată la a XXIV-a ediție. Timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues și Jazz de la Timișoara a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”. După dispariţia dintre noi a acestui mare artist, sarcina de director artistic al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, contrabasist, partener, timp de aproape 30 de ani, a lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. În semn de preţuire pentru Béla Kamocsa, începând cu ediţia a XX-a, Gala de Jazz și Blues îi poartă numele.

În cele două zile de festival, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara vor susține recitaluri muzicieni din România, Germania, Serbia, Ungaria și Olanda. Sâmbătă pare a fi seara jazzului modern – cu tentă experimentală sau funky, în timp ce duminică intrăm pe teritoriul jazzului clasic, dominat de swing și blues. Programul îl puteți consulta direct pe siteul Filarmonicii Banatul: Gala de Blues-Jazz Kamo 2014.

 

Mozaic-poster-master

 

 

14-16 noiembrie 2014:

La Sibiu se desfășoară un festival tânăr, care completează în mod armonios peisajul jazzistic al orașului considerat timp de mulți ani ”capitala jazzului românesc”. Siteul festivalului  http://mozaicfestival.com/ vă oferă o prezentare pe larg a formațiilor invitate, precum și date despre procurarea biletelor.