A fost semnată o înțelegere de asistență, prin care Uniunea Europeană oferă 410 milioane  euro Moldovei, pentru perioada 2014-2017.

La începutul lunii octombrie, în cadrul audierilor din Parlamentul European pentru confirmarea în noua sa funcție, Johannes Hahn a promis că pe durata mandatului său de 5 ani va face astfel încât Republica Moldova, Ucraina și Georgia să primească tot sprijinul necesar din partea Bruxelles-ului pentru realizarea reformelor de modernizare.
În discuția sa de ieri cu premierul Iurie Leancă s-a vorbit despre vize, participarea studenților moldoveni la programele Erasmus, despre oportunități de investiții și afaceri.
Hahn a precizat că, dincolo de discuțiile despre asistență și chestiuni juridice, cooperarea înseamnă promovarea economiei și îmbunătățirea oportunităților economice- în folosul atât cetățenilor, al comerțului cât și al partenerilor din afara Moldovei.
Reformele trebuie să continue și cel mai important, a spus Hahn:

Corupția trebuie să dispară. Puteți atrage investitori străini, firme străine, numai dacă reduceți nivelul corupției, creșteți transparența și creați un sistem juridic de încredere.
Trebuie să lucrăm împreună, să găsim modalități ca să vă sprijinim, să vă asistăm în implementarea unui sistem juridic independent.

Moldova este o țară europeană ale cărei eforturi de a implementa valorile europene, o fac un partener important pentru Uniunea Europeană și un actor principal în Parteneriatul estic.