Noua Comisie Europeană, condusă de Jean- Claude Junker, din care face si romanca Corina Cretu, și-a preluat mandatul care va dura cinci ani. Care a fost drumul parcurs până aici, aflăm din rubrica Instantaneu european, realizată de Andreea Drăguleasa, București FM

Provocările Europei nu pot aștepta!
Acesta a fost motto-ul zilei de sâmbătă, 1 noiembrie, când Comisia Junker şi-a început oficial activitatea.
Este pentru prima dată, după introducerea audierilor în Parlamentul European, în 1994, când o Comisie Europeană își preia atribuțiile la termen.
Și tot ca o premieră: președintele ei, luxemburghezul Jean- Claude Junker, a ajuns să ocupe această funcție după ce Parlamentul European l-a ales, și nu doar i-a aprobat numirea, ca urmare a propunerii Consiliului European.
După alegerea lui, în iulie anul acesta, cu o majoritate covârșitoare, Jean- Claude Junker a prezentat echipa Consiliului European. Împreună au convenit asupra listei finale a comisarilor desemnați, care a fost înaintată Parlamentului în septembrie.
Au urmat audierile în comisiile de specialitate și, după o schimbare de componență și mai multe ajustări negociate, Comisia Junker a fost votată şi pe 23 octombrie Consiliul European a numit-o oficial. De astăzi, noua Comisie Europeană își începe efectiv activitatea, iar președintele Jean- Claude Junker consideră are echipa potrivită :
“Cu această nouă Comisie avem oportunitatea extraordinară dar și obligația de a asigura un nou început, de a lucra pentru a îndrepta situația dificilă geopolitică și pentru a întări revigorarea economică, să construim o Europă unită care asigură locuri de muncă și dezvoltare cetățenilor ei. Cred că am echipa potrivită pentru așa ceva.”
Mandatul Comisiei Junker se va încheia la 31 octombrie 2019.