Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare totală de 6.640 de lei în urma unui control efectuat miercuri pentru verificarea transportului rutier în regim ‘taxi’ în zona aeroporturilor internaţionale Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti – Henri Coandă.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii au verificat miercuri în două ore 138 de autovehicule şi au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.640 de lei.

Aceştia au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 24 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, o sancţiune a fost aplicată pentru încălcarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 3 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare.

La activităţile coordonate de Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR au participat şi poliţişti locali şi specialişti de la RAR şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.