Vedete, bloggeri şi jurnalişti vor înota, marţi, în cadrul evenimentului ‘Noaptea Înotătorilor’, dedicat înţelegerii, acceptării şi strângerii de fonduri pentru bolnavii de psoriazis.

‘Miercuri, 29 octombrie, pentru al zecelea an consecutiv, oamenii din întreaga lume marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Psoriazisului, o zi dedicată solidarităţii pentru pacienţii care se confruntă cu această boală.(…) Vom face auzită cauza bolnavilor de psoriazis într-un loc unde discriminările legate de o boală de piele sunt la nivel ridicat: la bazinul de înot’.

Competiţia în beneficiul bolnavilor cu psoriazis va avea loc la piscina unui club din Capitală şi va fi precedată de o conferinţă de presă în cadrul căreia medici din conducerea Societăţii Române de Dermatologie vor prezenta şi analiza cele mai recente date statistice referitoare la psoriazis, vor vorbi despre povara socio-profesională şi emoţională a bolii, dar şi despre managementul eficient al pacientului cu psoriazis.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Alternative Sociale şi Societatea Română de Dermatologie, în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Bucureşti şi AbbVie.