afis_radio_paulofresu14 octombrie la Sala Radio, de la ora 19.00 – doua recitaluri susținute de muzicieni mai puțin cunoscuți în România: vocalista Youn Sun Nah și trompetistul Paulo Fresu. Youn Sun Nah apare în duo cu chitaristul suedez Ulf Wakenius. Vocalista, de origine coreeană, este renumită pentru frazele de improvizație ingenioase, în manieră scat, cu posibilități multiple de a sugera vocal diferite instrumente de percuție. Paulo Fresu este trompetist, originar din Sardinia, cu o activitate intensă ca muzician, profesor, organizator de concerte şi festivaluri. Paulo Fresu apare în formulă de cvartet, alături de Bebo Ferra-chitară, Paollino Dala Porta-bas şi Stefano Bagnoli-baterie.

 

jazzperom_16.oct16 octombrie la Sala Radio, ora 19.00 – începe o nouă stagiune ”Jazz pe Românește”, serie de concerte având ca formație de bază Big Bandul Radio. Fiecare eveniment din această serie are câte un invitat. De această dată vine alături de Big Bandul Radio pianistul Florin Răducanu, cunoscut și ca aranjor, compozitor și profesor de jazz la Colegiul Național de Muzică George Enescu.

 

 

16 octombrie, ora 18.00 la sediul Uniunii Compozitorilor din România, Palatul Cantacuzino, Calea Victoriei, București – Lansare album In Memoriam Richard Oschanitzky, eveniment pregătit de câțiva prieteni artiști ai regretatului nostru jazzman. Participă Ileana Popovici, Adrian Enescu, Nicolas Simion.