JAZZ FESTIVAL - SIBIU

In fiecare joi, de la ora 23.00, Radio Târgu-Mureș găzduiește Colecția de Jazz în cadrul programului Pasaj Urban – ocazie de a parcurge câteva momente importante ale istoriei jazzului în România. În seara de joi, 25 septembrie, difuzăm un interviu cu Marius Popp – pianist, compozitor, lider de formație, aranjor, profesor de jazz, născut la Sibiu în 21 septembrie 1935.

Săptămâna trecută, Marius Popp a aniversat 79 de ani – dintre care cel puțin 55 petrecuți în sunetele jazzului. Pentru noi acesta este un prilej de a vă oferi câteva dintre cele mai frumoase secvențe de interviu cu marele jazzman român.

 

 

 

Marius_Popp_carte
Experiența lui Marius Popp ca jazzman se reflectă nu numai în creația sa, în interpretarea temelor sau în conducerea grupului său, ci și în pregatirea tinerilor muzicieni de jazz sau în expunerea unor teme de interes din domeniu, Marius Popp realizând analize muzicologice pentru anumite perioade din evoluția jazzului. De asemenea, tot el este și autorul unor lucrări dedicate celor care vor să studieze armonia și improvizația de jazz. Mulți dintre jazzmanii români care concertează la noi și pe scene internationale i-au fost elevi. Putem spune pe drept cuvânt că Marius Popp este creator de școală de jazz în România, continuând tradiția începută cu foarte mulți ani în urmă de Edmond Deda.