Zece persoane, cetăţeni români şi coreeni, au fost reţinute de Parchetul Tribunalului Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt inculpate 32 de persoane juridice şi fizice; niciuna dintre aceste persoane nefiind salariate ale şantierului naval Daewoo Mangalia.

În cursul zilei de marţi, în judeţul Constanţa, au fost puse în aplicare mai multe mandate de aducere şi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 10 persoane, cetăţeni români şi sud-coreeni, urmând ca în cursul zilei de miercuri cei în cauză să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările făcute de anchetatori a rezultat că mai mulţi cetăţeni români şi coreeni au înfiinţat firme „fantomă” prin care subcontractau  lucrări de construcţii nave şi, ulterior, prin emiterea unor documente fictive, au prejudiciat bugetul statului cu peste 9,5 milioane lei, prin eludarea legislaţiei fiscale.

Acţiunea a fost desfăşurată de ofiţeri specializaţi ai IGPF, în colaborare cu poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.