Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo – aduce la Bucureşti, de astazi, timp de o săptămână, orchestre ale radiourilor din Finlanda, Franţa, Republica Cehă şi Germania. Concertele se vor desfăşura la Sala Radio .

Pentru prima oara pe o scena din Romania, Orchestra Simfonică Radio din Finlanda deschide Festivalul orchestrelor radio RadiRo, in aceasta seara de la ora 19.

Orchestra finlandeza susţine turnee în toată lumea şi este foarte apreciată în ţara sa de origine, care numără mai multe orchestre pe cap de locuitor decât oricare altă ţară din lume.

Festivalul RadiRo – o organizare marca Radio România – este singurul eveniment muzical european care îşi propune să aducă în atenţie extraordinara varietate repertorială, actualitatea şi excelenţa artistică a ansamblurilor simfonice radio din Europa.
În cele 8 zile de festival vor concerta la Sala Radio 5 orchestre, într-un program artistic dedicat muzicii lui Richard Strauss, în anul în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea marelui compozitor german.

Luni, pianistul Horia Mihail va cânta alături de acelaşi ansamblu, tot la Sala Radio.
In cadrul evenimentului, vor mai cânta orchestre din Stuttgart si Franta. In incheiere, pe 26 septembrie, violonistul Alexandru Tomescu va cânta alături de Orchestra Naţională Radio.