La Craiova se deschide, astăzi, cea de-a doua ediție a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“. Vor poposi în capitala Olteniei cele mai importante voci ale creației lirice de valoare mondială. Festivalul va debuta la ora 10.00, la Muzeul de Artă, cu decernarea premiilor anuale ale Academiei Internaționale ”Mihai Eminescu”. După-amiază, de la ora 16.30, la Opera Română Craiova, se va desfășura manifestarea „Meridiane lirice. Recital poetic internațional“.

Mâine, a doua zi de festival, este programat Simpozionului Internațional „Poezia în era internetului”. Acesta va fi găzduit de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” , începând cu ora 10.30. Lansări de volume, recitaluri poetice și expoziții, sunt alte evenimente care vor avea loc în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, ce se va încheia joi, 18 septembrie.

Festivalul este organizat de Fundația Europeană și Academia Internațională „Mihai Eminescu“ din Craiova, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local, Consiliul Județean Dolj, Institutul Cultural Român și Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“.