În acest sens, Consiliul Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Salvamont, reprezentat de Asociaţia Alpin Sport, au semnat un acord de cooperare pe o durată de minimum 2 ani.
Protocolul reglementează modul de colaborare în situaţii de urgenţă, respectiv transportul echipajelor şi echipamentelor de intervenţie, precum şi al persoanelor aflate în dificultate în zonele greu accesibile sau inaccesibile autospecialelor ISU.

Comandantul ISU Covasna, Gyorgy Alfons a declarat că în ultima perioadă s-au înmulțit cazurile în care persoane aflate în dificultate, accidentate sau dispărute în munţi solicită ajutorul echipelor de salvare.
Prin protocol, Consiliul Judeţean Covasna se angajează să asigure fondurile necesare serviciului Salvamont, iar acesta va avea misiunea de a patrula preventiv în munţi, de a asigura permanenţa la punctele şi refugiile Salvamont, de a participa la căutarea persoanelor dispărute, de a acorda prim ajutor medical în caz de accidentare şi de a transporta accidentatul sau bolnavul stabilizat la prima unitate sanitară, la echipajul SMURD ori ambulanţe.

Împarte cu prietenii tăi: