In editia Colectiei de Jazz din 2 septembrie, de la ora 23.00, continuam prezentarea unor teme celebre din repertoriul interpretilor de jazz. Ascultam o piesa muzicala scrisa in anul 1941: BESAME MUCHO – un minunat cantec de dragoste care apartine unei pianiste si compozitoare din Mexic.

velazquez_consuelo_1 Consuelo Velazquez (1916-2005) a absolvit Academia de Muzica Serratos si a fost eleva a renumitului pianist Claudio Arrau. In paralel cu activitatea de pianista de muzica clasica, Consuelo a inceput in 1940 sa scrie cantece de dragoste. Textul original al piesei „Besame Mucho” a fost scris de Consuelo in spaniola. Ulterior versurile au fost adaptate si pentru o varianta in limba engleza de catre Sunny Skylar, compozitor, cantaret si publicist din Statele Unite. Titlul piesei a devenit Kiss Me a Lot, iar cantecul de dragoste a facut inconjurul lumii, devenind un adevarat imn pentru indragostiti.

Printre cei care au ales sa cante Besame Mucho (si au oferit variante de o mare frumusete) se numara:  Dave Brubeck, Nat King Cole, Connie Francis, Dexter Gordon, Julie London, Carmen McRae, Nana Mouskouri, Placido Domingo, Michel Petrucciani, Cesaria Evora…

Sper ca va fi un prilej de bucurie sa ascultati variantele propuse pentru Colectia de Jazz si sa urmariti linkul afisat pentru a o vedea si asculta chiar pe compozitoarea piesei, Consuelo Velazquez:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=iibS5UW1O5Y[/youtube]

Împarte cu prietenii tăi: