Asociația Culturală M.I.C.R.O. din Roma prezintă, începând de astăzi și până pe 21 septembrie, prima expoziție din ciclul Contaminări. Evenimentul va avea loc în interiorul Muzeului de Istorie și Arheologie din Constanța. Vor fi expuse lucrări ale unor artiști fundamentali din istoria artei anilor ’90 – (printre care Warhol, Pascali, Manzoni, Schifano, Rotella, Arman).

Organizatorii spun că acesta se încadrează foarte bine în contextul muzeal și se raportează la marele patrimoniu al lucrărilor din epoca romană, expuse în interiorul Muzeului de Istorie și Arheologie din Constanța. Prin intermediul acestei expoziții, asociația culturală M.I.C.R.O., care a proiectat și implementat proiectul, propune o viziune diversă față de o expoziție obișnuită: vor fi expuse 80 de opere de artă din sec. XX și din secolul XXI precum și opere clasice, sub forma unui montaj critic non-linear menit să ridice gradul de conștientizare a ceea ce sunt incă puternic prezente, și anume rădăcinile culturale latine în lumea modernă, în stilul de viață, în estetica arhitectonică și în imaginea pe care ne-o oferă lumea contemporană a secolelor XX si XXI.

Prin contrasţ expoziția prezintă curentele contemporane de artă italiană care au marcat semnificativ și au elaborat în ultimul deceniu influența culturii pop americane și orientale, curentele neo-pop italiene legate de estetica globalizată a Frumosului.

Împarte cu prietenii tăi: