Muzica şi dansurile de secol XV, gastronomia acelor vremuri, meştesugurile de acum o jumatate de mileniu, reprezentate prin ateliere unde se realizează din lut, pânză sau piele replici ale unor obiecte… contemporane cu Iancu de Hunedoara, paradele costumelor de epocă, turnirurile cavalereşti sau scenele din viaţă la castel vor fi momente de maximă atractivitate ale manifestării hunedorene „Carnavalul medieval”.

Piesa de rezistenţă a acestui carnaval, aflat la a doua ediţie, va fi o… piesă de teatru, „Credinţă şi sânge”, ce surprinde momente din viaţa lui Iancu de Hunedoara, „atletul cel mai puternic, unic al lui Christos”, după cum a fost numit de Papa Callixt al III-lea. Acest spectacol aduce la rampă cunoscuţi actori bucureşteni: Dan Condurache, Eugenia Şerban, Corneliu Ulici, Denis Ştefan, Octavian Strunilă, Diana Dumitrescu, Dimitrii Bogomaz, Dana Rotaru şi Horea Suciu, dar şi o serie de cascadori ce vor pune în scenă o bătălie a acelor vremi.

Evul Mediu îşi va face simţită prezenţa în acest weekend şi olfactiv şi gustativ, pentru că un renumit bucătar va găti în aceste zile la curtea lui Iancu de Hunedoara. Horia Vîrlan este realizatorul unui demo culinar cu reţete de poveste.