RADET cere majorarea tarifelor cu 10% pentru consumatorii casnici şi 21 de procente pentru consumatorii noncasnici. Primarul Sorin Oprescu spune că analizează posibilitatea de a subvenţiona această majorare.
Este vorba despre un proiect de hotărâre care se află în momentul de faţă în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Practic, pentru bucureşteanul de rând ar însemna o creştere a preţului gigacaloriei de la 320 de lei cu aproximaţie, cât este în momentul de faţă, până la peste 350 de lei din luna octombrie sau noiembrie. Nu este deocamdată stabilit cu exactitate.

În următoarele 30 de zile acest proiect va rămâne în dezbatere şi în toată această perioadă la nivelul Primăriei Capitalei se va discuta cu experţi. În plus, primarul Sorin Oprescu analizează posibilitatea de a subvenţiona această majorarea a preţului gigacaloriei cel puţin pentru bucureştenii de rând, dar, ceilalţi români ar putea să suporte din buzunarul propriu această creştere de peste 20%. În ceea ce îi priveşte pe operatorii economici, pentru că de fiecare dată când a crescut căldura şi aceştia au trebuit să plătească în plus, s-a reflectat şi în preţurile practicate de ei.