AIESEC, cea mai mare organizație de studenți din lume, nonprofit şi apolitică, organizează sâmbătă 23 august, între orele 17.00 și 20.00, pe plaja Radio Constanța/Radio Vacanța din Mamaia, evenimentul Global Village.

Evenimentul are drept scop îmbunătățirea imaginii României la nivel internațional și național în rândul populației tinere, prin promovarea culturii și a patrimoniului național. Totodată, se insistă asupra încurajării tinerilor în direcţia voluntariatului.

Manifestarea, care face parte din proiectul internațional „Discover Romania Beyond Dracula“, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, îi va avea ca protagoniști pe cei 60 de studenți veniți din 28 de țări pentru a cunoaște România de dincolo de mitul lui Dracula.

În cadrul evenimentului, studenţii internaționali vor avea oportunitatea de a-și prezenta țările din care provin, inclusiv aspecte mai puţin cunoscute despre acestea, dar vor putea vorbi, de asemenea, despre noua imagine pe care şi-au format-o în legătură cu România.

Evenimentul va cuprinde un moment de gătit preparate tradiționale, reprezentative pentru fiecare țară participantă. Pregătirea acestora va avea loc în laboratorul Colegiului Comercial „Carol I“, fiind urmată de mult-aşteptatul moment al degustării.

Pe plaja Radio Constanța/Radio Vacanța din Mamaia vor avea loc momente artistice, precum dansuri specifice țărilor partenere sau expoziția de fotografie, compusă din imagini realizate de studenţii străini pe parcursul șederii lor în România.

În perioada 24 – 31 august, vor fi organizate evenimentele de încheiere a proiectului, tinerii având astfel şansa de a împărtăși experiențele pe care le-au avut în România. Cei 60 de tineri care vizitează țara noastră în cadrul acestui proiect provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonezia, Malaezia, Pakistan şi Taiwan.