6-nastase-evz-02_7d24a94010După ce judecătorii Tribunalului Ilfov au decis, definitiv, eliberarea sa condiţionată. Adrian Năstase a plecat direct la reşedinţa familiei de la Cornu.

Fostul şef al guvernului avea de ispăşit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare rezultată în urma contopirii sentinţelor din dosarele „Trofeul calităţii ” şi „Zambaccian” şi a stat în detenţie, în total, 560 de zile.
Fostul premier Adrian Năstase a declarat, la ieşirea din penitenciar, că are nevoie de timp pentru a-şi lămuri proiectele pentru viitor şi că în perioada următoare vrea să stea cu familia sa. El a mai spus că are planuri pentru perioada următoare.

Adrian Năstase: „Am de gând să mă întorc la catedră. Eu, practic, nu voi putea să ocup funcţii publice şi din acest punct de vedere, sigur, mi-a făcut mare plăcere să primesc diverse oferte de la nişte societăţi multinaţionale şi de la un guvern străin. În mod evident, va trebui să găsesc un drum pentru viitor”.

Adrian Năstase a mai declarat că ar fi nevoie, peste un an, de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un parlament solid, dar şi de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă, astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul.

Împarte cu prietenii tăi: