Bursa de Cereale Corabia, va începe să funcţioneze în aproximativ două săptămâni ca ring al Bursei de Mărfuri Bucureşti, iar pe malul Dunării, la Corabia, se va stabili preţul cerealelor şi se vor putea face tranzacţii.

Intermedieri în comerţul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime  textile şi cu semifabricate, sunt principalele activităţi ale Bursei de Cereale de la Corabia care în două săptamâni îşi va deschide porţile.

Acum se fac angajările şi se pun la punct ultimele documente, după ce obiectivul a fost înscris la Registrul Comerţului. În timp ce în clădirea bursei de cereale se fac ultimele pregătiri pentru inaugurare, malul Dunarii a devenit o atracţie pentru depozitarii de cereale care vor să construiască aici silozuri.

Bursa de cereale a fost construită cu fonduri europene, valoarea proiectului accesat de Consiliul Judeţean Olt fiind de 5,8 milioane de euro. La socieatea nou înfiinţată, Bursa de Cereale Corabia SRL, acţionari sunt Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Corabia cu câte 25% şi Bursa Română de Mărfuri care deţine 50% din acţiuni.