Cercetătorii au arătat, într-un studiu iniţial publicat în 2011, că sucul de lămâie este folosit în prevenirea cancerului. Gustul este plăcut şi nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.

Sursa iniţială a acestei informații este fascinantă: unul din cei mai mari producători de medicamente din lume, după testele de laborator efectuate timp de 20 de ani, începând din 1970, a relevat faptul că extractul de lămâie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de sân , de prostată, pulmonar și pancreas.

Potrivit studiului, compușii chimici sunt de 10.000 de ori mai eficienți în tratarea cancerului decât produsul Adriamycin, un medicament utilizat în mod normal în chimioterapie, pentru încetinirea creșterii celulelor canceroase. Și ceea ce este și mai uimitor: acest tip de terapie cu extract de lămâie distruge numai celulele maligne canceroase și nu afectează celulele sănătoase.

Acesta este considerat, de asemenea, un leac împotriva infecțiilor bacteriene, dar și cauzate de ciuperci.

De asemenea, lămâile pot fi eficiente împotriva paraziților interni și a viermilor, ele reglează tensiunea arterială, iar în acelaşi timp combat stresul și tulburările nervoase.

Sursă articol: http://marawvegan.ro