În Botoşani, reprezentanţi ai primăriei au făcut primele verificări la câteva licee din oraş şi  situaţia de acolo i-a nemulţumit.
Mizeria ascunsă sub un strat de var şi pereţi mucegăiţi, asta a văzut viceprimarul Eugen Ţurcanu în sala de sport a Liceului „Alexandru cel Bun”.

Eugen Ţurcanu: „E clar, o lipsă de organizare şi o mizerie în general, în special în zona… sala de sport, lăsată total în paragină şi tot felul de obiecte dezafectate aruncate claie peste grămadă în decursul anilor. Am primit motivare că aşa am găsit când a venit directoarea, doamna directoare e de doi ani. Săli de clasă cu parchetul umflat, sărit, lucru care mise pare inacceptabil”.

Dezastru în toată regula a găsit şi la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Aici, mai mulţi agenţi economici au transformat sălile de clasă în depozite de fier vechi şi alte obiecte şi foloseau la muncă angajaţii şcolii.

Reprezentanţii Liceului „Alexandru cel Bun” susţin că au înaintat deja o adresă cu sumele necesare reparaţiilor şi vor începe lucrările de igienizare imediat ce vor primi banii.
Peste două săptămâni, o comisie mixtă constituită din ordinul prefectului, va începe verificările şi în şcolile din judeţ.