În Delta Dunării sunt deschise în această vară patru campinguri autorizate, în localităţile:  Sfântu Gheorghe, Partizani, Chilia – Tatanir şi în zona Gura Portiţei, camparea în alte zone fiind interzisă.

De asemenea, turiştii au obligaţia de a-şi procura permise de acces în Delta Dunării, fie de la sediul ARBDD din municipiul Tulcea, fie de la Centrele de informare turistică din perimetrul Rezervaţiei.

În ceea ce priveşte costul permiselor de acces, acesta este de 5 lei de persoană pe zi, 15 lei de persoană pe săptămână şi 30 lei de persoană pe an.

Tariful de intrare nu se aplică pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989.

Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au precizat că este interzisă camparea turiştilor în zonele neautorizate, una dintre cauze fiind şi lipsa unui sistem de igienizare.

La începutul acestui an, liderii ARBDD susţineau că îşi doresc înființarea mai multor campinguri pentru turiști în zonele folosite mai des pentru un astfel de turism.

Locurile de campare ar urma să fie realizate din fonduri europene, prin anumite parteneriate încheiate de ARBDD cu autoritățile locale din Delta Dunării. Astfel s-ar rezolva și problema deșeurilor din perimetrul rezervației.