Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide parţial pentru vizitare, turiştii având acces doar în curtea interioară a cetăţii, astăzi, de Sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului, între orele 8,00 – 20,00, urmând ca de joi programul de vizitare să fie: luni-vineri între orele 17,00 – 20,00, iar sâmbătă şi duminică între orele 8,00 – 20,00.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, declara luna trecută că obiectivul de la Cetatea de Scaun va fi deschis progresiv, cu luarea măsurilor de protecţie, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, astfel încât pe perioada verii să se poată organiza manifestările tradiţionale din cetate, respectiv Festivalul Medieval şi Bucovina Rock Castle, ce se desfăşoară în a doua jumătate a lunii august. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost închisă pentru public din luna aprilie din motive de securitate.

Cetatea de Scaun a Sucevei este restaurată printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.