O cale ferată abandonată care asigura cândva legătura dintre oraşele Oţelu-Roşu şi Caransebeş este acum una dintre locaţiile vizate de Uniunea Europeană, alături de alte peste 20 de obiective, fiind inclusă pe lista comorilor ascunse.

Vegetaţia care s-a dezvoltat în jurul şinelor a transformat acest tronson într-un adevărat obiectiv romantic, internauţii denumindu-l simbolic „Tunelul iubirii”.
Această locaţie apare anul acesta pe lista comorilor ascunse, alături de alte 28 de locuri mai puţin cunoscute din Europa, întocmită de Parlamentul European.

Proiectul de promovare a acestor locuri intitulat „Redescoperă Europa” a fost lansat anul trecut cu ajutorul aplicaţiei mobile Foursquare.
Lista include locaţii şi obiective despre care legislativul european spune că este foarte probabil să nu fi auzit nimeni niciodată.

Un castel de nisip, un buncăr sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice, sunt doar câteva dintre propunerile, reprezentând o serie de atracţii turistice inedite din spaţiul UE.
Anul trecut, pe această listă a figurat şi Transfăgărăşanul.