Nouă zone din România vor fi sprijinite să-şi îmbunătăţească performanţele ecoturistice în cadrul unui proiect în valoare de 154.741 euro lansat de Asociaţia de Ecoturism din România (AER) şi Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT).

Aceste zone vor putea să îşi crească performanţele în managementul turistic, politica de responsabilitate faţă de mediul natural şi antropic şi în activităţile de promovare. Activităţile sunt realizate în cadrul proiectului ‘Reţeaua naţională de destinaţii de ecoturism – instrument de dezvoltare durabilă’, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, şi implementat de AER în parteneriat cu ANT, în perioada mai 2014 – aprilie 2016, valoarea grantului fiind de 139.015 euro, iar valoarea totală a proiectului de 154.741 euro.

Proiectul oferă susţinere tehnică acelor zone ce au dobândit sau doresc să dobândească statutul de destinaţie de ecoturism.
‘Am convingerea că prin intermediul ecoturismului cresc şansele atragerii de turişti către acest tip de destinaţii din ţara noastră. Un prim rezultat al parteneriatului dintre ANT, organizaţiile neguvernamentale şi private este desemnarea primelor două destinaţii de ecoturism în România, Zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului şi Oraşul Zărneşti. Zonele care obţin statutul de ‘Destinaţie de Ecoturism’ beneficiază de o eficientă promovare la nivel naţional şi internaţional a valorilor culturale şi a atracţiilor naturale şi, de asemenea, realizează un pas important în aplicarea conceptului de turism responsabil’, a spus Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Cele nouă zone ce vor beneficia de acţiunile din acest proiect vor fi selectate pe baza unei aplicaţii, iar candidaturile se primesc până în data de 30 august 2014.
AER are misiunea de a promova şi dezvolta ecoturismul pentru a contribui la conservarea naturii şi a veni în sprijinul comunităţilor locale din zonele cu valoare naturală.