Poliţiştii din Neamţ fac cercetări într-un dosar penal ce vizează activitatea unei societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală cu fier vechi în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al IGPR.
Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că reprezentanţii societăţii comerciale ar fi omis, în perioada 30 august 2013 – 17 februarie 2014, să înregistreze în evidenţele contabile sau în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate cu o altă societate de colectare a fierului vechi, din Bacău.

Conform sursei citate, din primele cercetări a rezultat că societatea ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului român prin sustragerea de la plata impozitelor şi a contribuţiilor datorate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiune, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, prevăzută de Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.