Pe lângă proiecţiile derulate în Cetate şi la cinematograful din localitate, pot fi vizitate mai multe expoziții de fotografie și documente istorice inedite.
Printre acestea, la loc de cinste va fi expoziţia „Corneliu Coposu, un învingător”, care surprinde în imagini cele mai importante momente din viaţa politică, dar şi din îndelungata perioadă de detenţie a politicianului.

Festivalul de Film Istoric Râșnov va găzdui și expoziția „Transnistria: temniţa limbii române“, care cuprinde peste 50 de instantanee realizate în centrul civic al Tiraspolului, în fața fostului sediu KGB şi a statuii lui Lenin.

De asemenea, va putea fi vizitată și expoziția “Centenarul Marelui Război 1914 – 1918”, ce va prezenta cele două blocuri militare din Primul Război Mondial, într-o selecție realizată de muzeograful Horia Șerbănescu.

Temele principale ale festivalului de la Râşnov vor celebra împlinirea a 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial, 25 de ani de la Revoluția din 1989 și 30 de ani de la Olimpiada din Los Angeles, 1984.