Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au constatat, în urma unui control, că locurile de joacă din municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc pun în pericol copiii.

Amenzile aplicate celor două primării sunt de 10.000 de lei şi respectiv 5.200 de lei. Inspectorii au interzis totodată utilizarea spaţiilor de joacă până la remedierea deficienţelor.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a contestat amenda pe considerentul că neregulile ţin mai mult de birocraţie şi transmite că nu va interzice accesul în spaţiile de joacă, considerând că acestea sunt sigure.

Managerul public al municipiului, Czimbalmos Csaba, a declarat că Primăria a apelat doar de la firme autorizate ISCIR când a achiziţionat echipamentele, iar parcurile sunt supravegheate în permanenţă de doi angajaţi de la Grădinăria comunală care zilnic repară lucrurile stricate.

Potrivit lui Czimbalmos, pentru a împrejmui aceste spaţii de joacă, aşa cum prevede legea, Primăria Sfântu Gheorghe ar avea nevoie de 6 kilometri de gard, dar va lua această măsură acolo unde va fi necesar.