Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker este în acest moment în consultări intense cu toţi cei 28 de şefi de stat şi de guvern şi va lucra de-a lungul verii la compoziţia ideală a Comisiei. N-a fost făcut publică nici un nume, nicio nominalizare pentru vreun portofoliu, până când Colegiul nu va fi complet şi asta se va întâmpla la sfârşitul verii, în 31 august.

În ceea ce priveşte cererea domnului Junckers către toate statele membre de a trimite cel puţin 10 nominalizări feminine, şi, în realitate, numărul acestora este mult mai mic, Nataşa Bertaud, purtător de cuvânt Institutional Affair. a declarat:

‘Domnul Juncker a precizat că o nouă Comisie, cu doar două- trei femei în componenţă, nu ar fi legitimă şi credibilă, şi că nu va accepta asta. Deasemenea, nici Parlamentul European nu va accepta o Comisie care să aibă în componenţa ei mai puţine femei decât cea actuală( nouă la număr). Dacă nu va fi identificată nici o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme, poate că va fi nevoie de mai mult timp pentru alegerea Comisiei’.