Tabara de Film 2014 - Bran-Moieciu (poze din arhiva Taberei de Film 2013 - Filmul REVEDEREA - actrita Maia Morgenstern

 

În „Tabăra de Film” (9-18 ani) există doar limita de vârstă, restul ţine doar de talentul şi dorinţa de afirmare a concurenţilor pentru a-şi îndeplini visul.

Aflat deja la cea de-a 4-a ediţie, proiectul Tabara de Film îşi propune ca, printr-o caravană în principalele oraşe, să descopere şi să selecteze copii şi tineri cu talente deosebite. Preselecţia a presupus 3 probe: proba de dicţie (s-a regăsit în discuţiile libere purtate cu juriul), proba de improvizaţie pe teme date şi proba de talent (la alegere dans, muzică, actorie).

Preselecţiile pentru Tabăra de Film au avut loc în intervalul 1-30 martie, în urmatoarele oraşe: Cluj Napoca, Oradea, Piteşti, Craiova, Reşiţa, Arad, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Constanţa, Bucureşti şi Latina (Italia)!

Etapa finală a „Taberei de Film” 2014, respectiv turnarea unui nou film cinematografic de lung metraj se va desfasura la Bran – Moieciu in perioada 15 iulie – 15 august 2014 si vor participa copiii selectati si o echipa de profesionisti in domeniu. Copiii vor participa la cursuri de: actorie, de dictie, de miscare scenica, introducere in arta teatrului. Pe langa cursuri si filmari copiii vor lua lectii de coregrafie, canto si diverse activitati recreative pline de distractie si buna dispozitie!

In cadrul editiei de anul trecut (2013) a Taberei de Film, copiii au realizat filmul “Revederea” – un musical cu Maia Morgenstern, Aliona Moon, Wilmark si Tudorel Filimon , ce va rula in cinematografele din Romania si Republica Moldova., ulterior fiind difuzat pe postul public TVR1.

Echipa de productie a filmului va fi formata din: Rom Film Support (Asociatia pentru spijinirea si promovarea filmului romanesc) – producator; Radio Romania (prin Radio Romania Regional si Radio Romania Actualitati) si TVR1– coproducator.

Proiectul Tabara de Film este realizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale!

Mulţumiri speciale pentru realizarea interviurilor despre etapa finală, Magdalena Tara (Radio România Cultural) şi Rodica Tulbure (Radio România Cluj)!

Bogdan Dragomir

Realizator Radio România Regional