Gala Festivalului National MIHAELA RUNCEANU - Buzau 2014

În perioada 2-4 Mai 2014, la Buzău s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „MIHAELA RUNCEANU – Pentru voi, muguri noi!” !

Scopul organizării acestui eveniment a fost conform celor declarate de Doamna Dr. Ioana Mihalaşcu – Director general al festivalului „… Descoperirea şi promovarea valorilor sunt considerate prioritate naţională şi vor trebui să fie în continuare; acest lucru ne sprijină în demersul nostru de a promova arta interpretativă muzicală, în realizarea educaţiei estetice şi a respectului pentru moştenirea artistică de care putem să beneficiem din plin”. 

După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 135 de participanţi din toată ţara, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!

În cadrul Galei laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat 3 premii speciale de promovare TINERE TALENTE unor tineri muzicieni interpreţi cu calităţi artistice deosebite: MARIA ROBERTA POPA din Râmnicu Vâlcea, CODRUŢA FILIP din Iaşi şi Duetului TEO & CRIS (Theodora Manolache şi Cristian Prăjescu) din Iaşi.

 

Acest proiect cultural-educativ este organizat de „Asociaţia Pentru Tineret Buzău 2010” în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi recomandat şi susţinut de Radio România Regional!

 

Bogdan Dragomir

Realizator Radio România Regional