La sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Municipiului Medgidia, în parteneriat cu Clubul Copiilor din Medgidia, a organizat Campionatul Naţional de navomodele viteză şi evoluţie şi Proiectul Naţional „Toate Pânzele Sus!”.

În concurs s-au înscris 50 de navomodelişti din Timişoara, Cluj, Suceava, Arad, Ploieşti, Petroşani, Bucureşti, Rm. Vâlcea, Mizil, Buzău, Slobozia, Constanţa şi Medgidia.
La Proiectul Naţional pentru copii „Toate Pânzele Sus!” au participat 14 echipe, de la Palatele şi Cluburile Copiilor din Ploieşti, Buzău, Timişoara, Cluj, Slobozia, Constanţa, Medgidia, Bucureşti, Pucioasa, Brăila, Suceava şi Iaşi.

Expoziţia de machete a fost amenajată la Clubul Copiilor Medgidia, iar probele de navigaţie s-au desfăşurat pe lacul Tăbăcărie din Constanța, copiii fiind cazaţi la Palatul Copiilor Constanţa.

Copiii de la Clubul Copiilor Medgidia au câştigat patru medalii de aur şi trei de argint la machete, patru medalii de aur la veliere, o medalie de aur şi una de argint la evoluţii, o medalie de aur şi una de argint la viteză plus două medalii de aur şi una de bronz la Eco.

În clasamentul pe echipe, la machete s-au situat pe locul I, la evoluţii pe locul II, la ECO pe locul I şi tot pe locul I în clasamentul general. La ambele competiții, probele de navigație s-au desfășurat conform Regulamentului Internaţional Naviga, pe poligoane amenajate la standard internaţional.