Cea mai bogată ofertă este în continuare, pentru cei cu studii medii sau pentru muncitorii necalificaţi, datele exacte fiind disponibile la sediile agenţiilor din teritoriu.
În judeţul Cluj există cele mai multe servicii libere – aproape 2.800 – în timp ce oferta pentru şomerii constănţeni este de peste douăsprezece ori mai mică , doar 223 de joburi, aproximativ la fel ca în Tulcea.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, spune că, în ciuda existenţei portului, investitorii care creează locuri de muncă nu optează uşor pentru această parte a ţării, din cauza distanţei fizice mari faţă de Occident. Mazăre mai spune că investitorii sunt reticenţi să mai participe la licitaţii, după ce procurorii au început să ancheteze modul în care a fost construit cartierul social Henri Coandă -dosar în care primarul din Constanţa este cercetat penal, sub acuzaţia că a luat mită 175 de mii de euro de la câştigătorul contractului. În acelaşi timp, mediul de afaceri din Constanţa acuză taxele şi impozitele locale excesive, care inhibă iniţiativa privată, ce duce la apariţia de noi locuri de muncă.