Trei fetiţe şi două femei au fost salvate, ieri de pompierii militari din Deva, după ce au rămas captive pe o insuliţă de pe cursul râului Strei, în zona localităţii Petreni.
Operaţiunile de aducere la mal a celor cinci persoane au fost extrem de dificile din cauza curentului foarte puternic al apei.
Cele cinci persoane au rămas pe insuliţă, după ce pe râul Strei s-a produs o deversare controlată de la hidrocentrala din amonte.
Râul a crescut cu un metru în câteva minute, iar fetiţele şi cele două femei n-au mai reuşit să revină pe mal.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara avertizează persoanele care merg la iarbă verde pe malul râului Strei că trebuie să fie atente şi să nu se îndepărteze prea mult de mal, deoarece din amonte poate fi deversată apă din barajele hidrocentralelor. În aceste condiţii, există riscul ca oamenii să fie surprinşi de apa care creşte rapid şi are forţă.
De altfel, în ultimele două zile, pompierii militari au mai intervenit pentru salvarea altor şapte persoane care au rămas blocate în mijlocul râului Strei, pe insuliţa din zona satului Petreni.