Absolvenții Facultăţii de Medicină din Braşov au participat la cursul festiv care s-a desfăşurat în Aula Sergiu Chiriacescu a Universităţii ,,Transilvania”.

Îmbrăcaţi în robe şi cu toci pe cap, cei 71 de absolvenţii mediciniști au intonat binecunoscutul imn al mediului academic, Gaudeamus Igitur, în aplauzele părinţilor, prietenilor şi profesorilor care le-au fost alături în toţi cei 6 ani de facultate.

De la înființarea Facultății de Medicină din Brașov, în 1991, peste o mie de medici au ieşit de pe băncile facultăţii braşovene.

Ei sunt specialişti în medicină generală, asistenţi de medicină generală şi balneofiziokinetoterapeuţi şi au ajuns să profeseze în întreaga ţară, dar şi în spitale renumite din Europa sau chiar din Statele Unite sau Canada, spune conf. univ. dr. Marius Moga, decan Facultatea de Medicină Universitatea Transilvania.

„Fiecare festivitate de absolvire este specială” , a precizat și dr. Liliana Rogozea, prorector pentru relaţii publice şi promovarea imaginii Universităţii Transilvania.

Recunoscută drept una dintre cele mai dificile şcoli, Facultatea de Medicină pregăteşte timp de 6 ani viitori specialişti care sunt apreciaţi în întreaga lume.

Chiar dacă cei mai buni absolvenți se gândesc să îşi continue pregătirea în străinătate, cei mai mulţi dintre aceştia au planuri să revină în ţară şi să îşi construiască o carieră în România