Evenimentul este la prima ediţie şi se va încheia în după-amiaza zilei de sîmbătă, 12 iulie, cu festivitatea de premiere.
Rectorul UNATC, Adrian Titieni, a declarat că se doreşte ca, începînd cu cea de-a doua ediţie, Festivalul să se extindă la Cernăuţi. El a adăugat că în zilele următoare va merge în Ucraina, pentru a vedea dacă acest lucru este posibil.

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a afirmat că, din 2015, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru ar putea fi susţinute spectacole nu numai la Suceava, Fălticeni şi Cîmpulung, ca-n acest an, ci şi în alte localităţi urbane, şi chiar într-o comună.

La această primă ediţie a festivalului sunt prezentate producţii ale unor şcoli de teatru din România, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria. Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean, prin Muzeul Bucovinei, Universitatea „I. L. Caragiale”, Universitatea „Ştefan cel Mare” şi Institutul Cultural Român.

Parteneri în acest proiect sunt Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Teatrul „George Ciprian” din Buzău.