Evenimentul face parte din manifestarile prilejuite de organizarea „Zilelor Humorului” alaturi de alte actiuni culturale devenite deja traditie la Gura Humorului.

Prestatiile live ale tinerilor artisti vor fi evaluate de catre un juriu international compus din personalitati ale industriei muzicale internationale, producatori, compozitori precum si organizatori de festivaluri internationale.

Presedintele juriului international va fi domnul Tolga Gurdil din Turcia, compozitor si producator muzical, organizator al Festivalului International Shining Star si membru in conducerea executiva a WAFA (World Associations of Festivals and Artists).

In datele de 11 si 12 iulie 2014, pe scena amplasata in Parcul Arinis din Gura Humorului va avea loc concursul de interpretare pe grupe de varsta iar in data de 13 iulie 2014 se va desfasura gala de premiere cuprinzand recitalurile castigatorilor.

Fiecare zi a festivalului se va finaliza prin concerte sustinute de artisti si trupe consacrate din Romania ! Au confirmat deja prezenta pe scena de la Gura Humorului spre incantarea tuturor participantilor la “Zilele Humorului”: Xonia, Madalina Lefter, Directia 5 si Pasarea Rock.